Вінницька Дитяча
Школа Мистецтв

Засновано
у 1990 році

Досягнення за жовтень-листопад 2011р.

Найвагоміші творчі досягнення колективу Вінницької дитячої школи мистецтв за жовтень – листопад 2011р.

2011 рік став для творчого колективу Вінницької дитячої школи мистецтв плідним на перемоги в міжнародних та всеукраїнських конкурсах та фестивалях.

З початку року завдяки підтримці та фінансуванню міської ради, департаменту культури та батьків, кращі учні та творчі колективи школи мали змогу продемонструвати свою виконавську майстерність на слідуючих конкурсах:

  • УІІІ-й міжнародний конкурс – фестиваль „Halk Oyun Lan” в Туреччині зразковий ансамбль „Подоляночка”- 1 місце, Буханова Анна, сольний спів – 1 місце ( квітень, 2011 );
  • У міжнародний конкурс – фестиваль „Утренняя звезда” м. Банско
  • ( Республіка Болгарія ), зразковий ансамбль танцю „Подоляночка”-
  • Гран-Прі, Вацьківська Анна, Буханова Анна, сольний спів – 2,3 місце; Біленька Тетяна, живопис – 1 місце ( листопад, 2011 );
  • УІІІ міжнародний фестиваль дитячої та юнацької творчості „Омега – 2011”, м.Севастопіль, зразковий ансамбль „Подоляночка”- диплом учасника,( червень, 2011 );
  • УІІ – й Всеукраїнський конкурс „Класичний меридіан”, м.Київ, Голубенко Марія, фортепіано – 4 місце ( червень, 2011);
  • ХУІ-й всеукраїнський фестиваль – конкурс виконавців на народних інструментів „Провесінь”, м.Кіровоград, Горбатюк Олена, Горбатюк Катерина, домра – 2 місце, Бевз Яна, бандура – 3 місце, ( лютий, 2011 );
  • – ІІІ – й міжнародний фестиваль – конкурс музики і класичного вокалу „Золотий зорепад”, м.Дніпропетровськ, Коваль Ганна, бандура – 3 місце ( травень, 2011);
  • ІУ-й міжнародний конкурс баяністів – акордеоністів „Вічний рух”, м.Дрогобич, акордеон – 3 місце ( травень,2011 );
  • І Відкритий національний конкурс – фестиваль виконавців на народних інструментів „Рідні наспіви”, м.Дрогобич, Гунько Артур, баян – 3 місце ( листопад, 2011);
  • всеукраїнський конкурс дитячого малюнку „Я хочу жити в якісному світі”, м.Київ, Кашпієнко Ангеліна – 1 місце ( жовтень, 2011).

„Волинський кобзарик”, м. Луцьк

З 21 жовтня по 23 жовтня у м.Луцьк проходив ІІ міжнародний дитячий конкурс юних бандуристів „Волинський кобзарик”. У цьому конкурсі приймало участь 140 учасників. Бандуристи з усіх куточків України, а також Росії, Польщі.
Виступи конкурсантів оцінювало високопрофесійне журі у складі:

професора Львівської державної музичної академії ім.М.Лисенка Посикіра Л.К.; професора Одеської державної музичної академії ім.А.В.Нежданової Морозевич Н.В.; народного артиста України в.о. доцента Київської Національної музичної академії ім.П.Чайковського Гриньків Р.Д. та інші. Учениця Вінницької дитячої школи мистецтв Коваль Ганна стала дипломантом цього конкурсу ( концертмейстер Рахімова О.Є., викладач Савельєва К.В. ).

„Рідні наспіви”, м.Донецьк

3-6 листопада 2011 року в м.Донецьк відбувся І-й Відкритий національний конкурс – фестиваль виконавців на народних інструментах „Рідні наспіви”, за підтримки гранту президента України для обдарованої молоді.

Учасниками конкурсу – фестивалю були учні мистецьких шкіл та студенти вищих мистецьких навчальних закладів з різних регіонів України, Білорусії, Росії та Греції.

До складу журі увійшли видатні діячі світового музичного мистецтва у галузі народно – інструментальної творчості: Зубицький В.Д. ( Україна – Італія, Засл. діяч мистецтв України, композитор ); Грачов В.В. ( Росія, Засл. артист республіки Башкортастан, професор Саратовської державної консерваторії ім.Л.Собінова); Мурза В.А. ( Україна, Засл.артист України, професор Одеської музичної академії ім.А.Нежданової) та інші.

Конкурс солістів проводився у 4 категоріях. Учень нашої школи Артур Гунько ( баян, викл.Тетяна Нечмоня) брав участь у першій категорії 9-12 років, у якій виборов перемогу та став лауреатом III ступеню.

Всі учасники отримали масу вражень від спілкування з видатними музикантами, викладачами, від виступів професійних музичних колективів ( камерний оркестр „Лік домер”, худ.керівника та диригент Засл.артист України, професор В.Івко; ансамбль бандуристів Донецької державної музичної академії ім.С.Прокоф’єва ).

Найприємніше те, що відомий баяніст, композитор Володимир Зубицький подарував учням класу викладача Тетяни Нечмоні баян, побажав їм подальших творчих успіхів та запропонував взяти участь у міжнародному конкурсі баяністів та акордеоністів в м.Ланчано ( Італія ), у вересні 2012 року.

„Утренняя звезда”, м.Банско ( Республіка Болгарія )

Однією з головних подій у житті нашої школи стала перемога зразкового ансамблю „Подоляночка”, вокалістів та художниці у У Міжнародному фестивалі – конкурсі мистецтв „Утренняя звезда”, який проходив у м.Банско ( Республіка Болгарія ) з 17 по 20 листопада 2011 року.

Конкурс проводився у різних вікових категоріях та номінаціях. Танцювальний колектив брав участь в номінації „Народний танець” у старшій віковій категорії; Вацьківська Анна – у номінації „Естрадний спів” у молодшій віковій категорії; Буханова Анна – в номінації „Естрадний спів” у старшій віковій категорії; Біленька Тетяна – в номінації „живопис”.

Художники отримали завдання за 3 дні намалювати картину на тему „Банско і фестиваль” і 20 числа запропонувати її на огляд журі разом із трьома роботами, привезеними з собою.

18 листопада змагались танцювальні колективи у різних номінаціях.   Разом з Україною свою майстерність на огляд жюрі представили ще 9 країн. Зразковий ансамбль „Подоляночка” представив на огляд журі танцювальні композиції „Ми з України” та „Гопак”.

20 листопада відбувся Гала – концерт та нагородження переможців у всіх номінаціях.
Зразковий ансамбль „Подоляночка” став володарем Гран – Прі. Вокалісти Вацьківська Анна та Буханова Анна завоювали дипломи лауреатів конкурсу відповідно ІІ та ІІІ ступенів. Біленька Тетяна у номінації „Живопис” зайняла І місце.
Всі учасники конкурсу отримали масу позитивних вражень від знайомства з новою країною, однолітками з інших країн. Учні та викладачі вдячні організаторам конкурсу за творчу атмосферу, яка панувала під час змагань, за гарні умови проживання та щире, дружнє відношення.

„Я хочу жити у якісному світі”, м.Київ

Щорічно, починючи з 2004 року, учні Вінницької дитячої школи мистецтв приймають участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку „Я хочу жити в якісному світі”, який проходить у рамках Міжнародного конгресу „Якість в Україні”.

У дитячих малюнках відображені щирі враження, фантазії, ідеї щодо підвищення якості життя, якості продукції, товарів, робіт, послуг, навколишнього середовища. Дітям не байдуже ставлення до свого майбутнього, до розвитку своєї держави. Своїми малюнками вони допомогають дорослим усвідомити, що без високих стандартів якості не можна побудувати якісне суспільство.

У 2011 році виставка – конкурс „Я хочу жити в якісному світі” проходила у вересні – листопаді місяці: на регіональному рівні у ДП „Вінницястандартметрологія”, на всеукраїнському рівні – у Держспоживстандарт України у Києві. Від Вінницької дитячої школи мистецтв участь в конкурсі взяли 54 учні.

Переможцем на всеукраїнському рівні стала учениця 2-го класу Капшієнко Ангеліна з творчою роботою „Багата українська земля” ( викл.Іваненко Р.Ф.), яка отримала диплом переможця І ступеню та цінний подарунок ( мобільний телефон ).

Переможцями на регіональному рівні у номінації „Я пізнаю якісну продукцію”стали :

  • Дмитрук Дарія з творчою роботою „Сертифікат гарантує якісний продукт”, викл.Жукова С.А., І місце;
  • Дзюбенко Єлизавета з творчою роботою „Соки України”, викл.Іваненко Р.Ф., ІІ місце;
  • Сич Ніна з творчою роботою „Щедра нива”, ІІІ місце.

У номінації „Ми архітектори якісного світу”переможцями стали:

  • Павленко Ольга з творчою роботою „Збудуємо разом КРАЇНУ ЯКОСТІ”, викл.Жукова С.А., І місце;
  • Богачук Роман з творчою роботою „Молочна країна „Тульчинка”, викл.Жукова С.А., ІІ місце.

Загалом переможцями конкурсу „Я хочу жити в якісному світі” на регіональному рівні стали 13 учнів школи.
Творчість учнів Вінницької дитячої школи мистецтв сприятиме підвищенню якості життя в Україні.

Свято „Посвячення в першокласники”

10 грудня 2011 року у Вінницькій дитячій школі мистецтв відбулось загальношкільне театралізоване свято „Посвячення у першокласники”. Найпочесніші гості свята– першокласники.

Свято „Посвячення у першокласники” стало традиційним та проводиться щорічно. Викладачі школи розробляють цікавий ігровий, казковий, музичний сценарій для дітей.

В цьому році сценаристами та режисерами свята стали Людмила Нікітчук та Світлана Озерова. Головними героями казкового дійства є Фея Мистецтв з помічниками Чарівним Пензликом, Веселою Ноткою, Балериною.

Всі присутні на святі є учасниками вистави та демонструюючи свої таланти, уміння „проганяють” Лінь зі свята, даючи Феї та батькам клятву:

Вчителям, бабусям, мамам
В урочистий свята день
Бути справжніми митцями
Ми обіцянку даєм.
Хай цвіте мистецтв країна!
Ми кохаємо її !
Будем вчитись на відмінно
Тренуватись цілі дні.
Не примусять нас батьки
Фільми, мультики дивитись
Будем вчитись залюбки
Ми не вміємо лінитись.
Всі ми станемо стрункими,
Намалюємо картини,
Навчимося гарно грати
І на сцені танцювати.
Поклянемося все вчити,
На уроки всі ходити,
Недоїсти, недоспати,
Щоб артистами всім стати.

За свою старанність, велике бажання навчатись першокласники отримують від Феї пам’ятні значки з емблемою Вінницької дитячої школи мистецтв. На завершення свята дітей вітає сам Король чарівної Країни мистецтв, роль якого виконав директор школи мистецтв Я.В.Зінько.

Крім того учні та викладачі Вінницької дитячої школи мистецтв з початку навчального року прийняли участь у загальноміських заходах:

  • День народження М.Коцюбинського ( музей-садиба, вересень, 2011р.);
  • відкриття інтернет – салону у бібліотеці № 8 ( вересень, 2011р.);
  • відкриття персональної виставки майстра з художнього випилювання Олександра Крутих „Поезія мережива в дереві” ( ОЦНТ, вересень, 2011р.).;
  • День міста ( вересень, 2011р.).

Комментарии к записи Досягнення за жовтень-листопад 2011р. отключены