Вінницька Дитяча
Школа Мистецтв

Засновано
у 1990 році

Вінницька Дитяча Школа Мистецтв

Вінницька дитяча школа мистецтв була створена у 1990 році. Школа нового типу першою в області об’єднала у своєму навчально-виховному процесі усі види мистецтв: музику, хореографію та образотворче мистецтво. Сьогодні у школі працюють відділення: музичне, хореографічне, образотворчого мистецтва, підготовче.

Школа є лідером у створенні класів комп’ютерної графіки та кераміки на відділенні ОТМ.

Завдяки високому професійному рівню педагогічного колективу школа сьогодні є провідним закладом позашкільної освіти і надає методичну допомогу дитячим мистецьким закладам області.

Заклад є юридичною особою, діє на підставі статуту, має самостійний кошторис, самостійний баланс, гербову печатку, кутовий та інші штампи.

Юридична адреса школи: 21001, м. Вінниця, вул. Брацлавська, 85. Сайт: https://schoolarts.vn.ua

Школа проводить навчально-виховну, методичну, культурно-просвітницьку роботу.

Свято “Писанковий дивосвіт” 2013р.

Свято “Писанковий дивосвіт” 2013р.

19 квітня 2013 року напередодні Великодніх свят, в актовій залі школи пройшло традиційне свято «Писанковий дивосвіт». Зі словами привітання звернувся до дітей, батьків та гостей директор школи Зінько Ярослав Віталійович. Про історію, особливості і традиції писанкарства розповіла дітям завідувачка відділенням образотворчого мистецтва Іваненко Раїса Федорівна. Писанка – це мініатюрний живопис, який покликаний сприяти відродженню національних традицій, символ життя, оберіг, який зберігається у хаті продовж року. В актовій залі школи були представлені також роботи вихованців дитячої школи мистецтв, які чудово доповнили … [Читати далі]

Зразковий ансамбль танцю “Подоляночка” покорив Європу блискучими виступами

Зразковий ансамбль  танцю “Подоляночка”  покорив  Європу  блискучими виступами

З 21 по 28 березня 2013р. Зразковий ансамбль танцю «Подоляночка» Вінницької дитячої школи мистецтв прийняв участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі фольклорного танцю «Татранське джерело 2013» у м.Попрад, Республіка Словаччина. За право називатись найкращими боролись 27 колективів із 6 країн: Угорщина, Словаччина, Чехія, Польща, Словенія та Україна. «Подоляночка» виконала дві хореографічні композиції: «Ми з України», де представлені різні регіони нашої Батьківщини та запальний український «Гопак». Глядачі сприймали виступ ансамблю із захопленням та щирими оплесками. А справжній шквал аплодисментів розпочався із технічної частини … [Читати далі]